Program împotriva celor care aruncă gunoiul din mașină dezvoltat la nivelul județului Ialomița

Sub egida „Ialomița-dintotdeauna pentru totdeauna”, Instituția Prefectului Județul Ialomița, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Ialomița și Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița pun bazele programului de protejare a mediului înconjurător „Ialomița, casa noastră curată și frumoasă”.

Concret, programul de protejare a mediului vizează, în principal, sancționarea participanților la traficul rutier care aruncă gunoi din autovehicule. Autoturismele aparținând Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Ialomița și cele ale Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița vor fi echipate cu camere video, tocmai pentru a surprinde în trafic momentul în care conducătorul auto sau alt pasager aruncă gunoiul din mașină. Polițiștii aflați în serviciu vor opri în trafic autoturismul, urmând ca la final Garda de Mediul-Comisariatul Județean Ialomița să elibereze sancțiunea contravențională.

„Fiecare dintre noi a fost pus în situația de a vedea cum un șofer aruncă efectiv pe geamul mașinii un pachet de țigări, un pet, diverse ambalaje sau, mai rău, saci întregi cu gunoi. Știm cu toții că abandonarea gunoiului este interzisă, însă nimeni nu face ceva concret în acest sens. Aruncarea de resturi în alte locuri decât cele special amenajate trebuie sancționată. Ce vă propun eu astăzi este un punct de plecare. Mă voi asigura că proiectul va funcționa și va fi extins”, a concluzionat prefectul județului, Constantin Marin, în cadrul întâlnirii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*