Primăria Fetești începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare pentru persoanele defavorizate

Începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare pentru persoanele defavorizate. FOTO Primăria Fetești

Primăria Fetești va distribui, începând de marți, 7 septembrie, și până pe data de 21 septembrie, la Sala de Sport a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară (la Avion), pachetele cu alimente și cele cu produse de igienă din partea Uniunii Europene pentru persoanele defavorizate.

Potrivit Primăriei Fetești, aceste ajutoare pot fi ridicate în zilele de 07, 08, 09, 10, 13 și 14 septembrie de către persoanele titulare ale dreptului la venit minim garantat precum și de către familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei. În zilele de 15, 16, 17, 20 și 21 septembrie pot prelua aceste pachete reprezentanții persoanelor cu handicap grav și accentuat.

Ajutoarele se distribuie de luni până joi între orele 09.00 și 16.00, iar vinerea între orele 09.00 și 14.00.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de asistență materială de bază, în caz de precaritate materială constând în lipsa produselor de igienă si alimentare, acordate în cadrul POAD, și care au calitatea de destinatari finali sunt:

  • familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (VMG) acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei (ASF) acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private), și în alte situații asemănătoare, stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

„Persoanele care se încadrează în mai multe categorii dintre cele menționate anterior beneficiază de pachetele cu alimente și produsele de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării asistenței materiale de bază, în conformitate cu prevederile OUG 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD”, au precizat reprezentanții Primăriei Fetești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*