Primăria Fetești începe controalele pentru identificarea construcțiilor fără autorizație sau cu încălcarea prevederilor autorizației

Primăria Fetești începe controalele pentru identificarea construcțiilor fără autorizație sau cu încălcarea prevederilor autorizației. FOTO cu rol ilustrativ

Primăria Municipiului Fetești va efectua, în perioada 25 august – 25 noiembrie, acțiuni de control pe teritoriul administrativ al localității ce vor avea ca scop urmărirea respectării disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor în construcții și identificarea cazurilor de încălcare a prevederilor Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Vor fi identificate cazurile de executare de lucrări fără autorizație de construire sau cu încălcarea prevederilor autorizației, fapte ce reprezintă contravenții conform art. 26, alin. (1) lit. a) si lit. b) și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 100.000 lei, respectiv de la 5.000 la 20.000 lei.

Totodată se va dispune oprirea executării lucrărilor precum și, după caz, luarea măsurilor de încadrare a acestora în prevederile autorizației, a regulamentelor de urbanism aprobate sau de desființare a lucrărilor executate fără autorizație ori cu nerespectarea prevederilor acesteia.

În situația identificării de construcții executate fără autorizație de construire pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al localității, acestea vor fi desființate pe cale administrativă de către

autoritatea publică locală, fără să fie necesară sesizarea instanțelor judecătorești, pe cheltuiala celui care a comis contravenția respectivă, potrivit dispozițiilor aceleași legi, art. 33, alin (4).

Potrivit reprezentanților Primăriei Fetești, aceste acțiuni de control au drept scop nu numai îndeplinirea unei obligații legale a autorității publice locale, dar și asigurarea în oraș a unui mediu construit care să răspundă exigențelor de siguranță, rezistență, stabilitate, confort și calitate, precum și pentru protejarea proprietății publice.

„Sperăm că toți cetățenii Municipiului Fetești vor înțelege această necesitate și vor sprijini acțiunile noastre”, au transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*