Primăria Fetești apleacă urechea la „Vocea Necuvântătoarelor”. Parteneriat pentru gestionarea problemei câinilor fără stăpân din oraș

Primăria Fetești prin Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat, a început un parteneriat cu Asociația “The voice for the voiceless – Vocea Necuvântătoarelor”, prin care se vor derula programe pentru gestionarea problemei câinilor fără stăpân din oraș.

Împreună cu această organizație neguvernamentală, administrația publică locală va găsi soluții împotriva euthanasierii câinilor comunitari, prin derularea unor campanii de sterilizare gratuită a acestora, precum și de facilitare a adopțiilor.

„Nu ne dorim să euthanasiem câinii fără stăpân, dar nici nu putem să îi lăsăm liberi pe străzile orașului pentru că, cei agresivi, ne pun în pericol pe fiecare dintre noi. Știm cu toții că pentru orice comunitate este costisitoare construirea de multiple adăposturi de tip tradițional și în același timp este o măsură crudă pentru animalele abandonate”, spune primarul municipiului Fetești, Laurențiu Șonchereche.

Pentru început, asociația va prelua de la adăpostul din Fetești câte 20 de câini în fiecare lună, îi va steriliza și microcipa, după care îi va transporta la centrele de care dispune, de unde îi va da spre adopție. Adăpostul de la Fetești are o capacitate maximă de găzduire a 70 de câini fără stăpân.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*