Prefectura Ialomița a convocat Comisia de Dialog Social. Criza combustibilului, dar și a uleiului, printre subiectele discutate

Prefectura ialomița. FOTO Adrian Boioglu
Prefectura ialomița. FOTO Adrian Boioglu

Prefectul județului Ialomița a participat, marți, 15 martie, la „Comisia de Dialog Social Ialomița“, întrunire susținută în sala de ședințe a Instituției Prefectului Ialomița.

Având în vedere contextul economic actual, serios afectat de creșterile costurilor cu energia electrică și gazele naturale, discuțiile au vizat adoptarea unor măsuri pentru reluarea activității combinatului chimic, aspect important în sprijinirea agricultorilor ialomițeni.

De asemenea, în cadrul întrunirii de lucru au fost dezbătute și problemele cu privire la criza combustibilului dar și a uleiului.

În acest context, prefectul a comunicat acțiunile de control întreprinse de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Ialomița și Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița, privitoare la respectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor dar și în domeniul respectării relațiilor de muncă, în stațiile de carburant și la producătorii de ulei.

Potrivit documentelor de control, ca urmare a verificărilor au fost aplicate sancțiuni dar și măsuri de încetare a unor practici comerciale incorecte.

„Trebuie să fim realiști și să impunem măsuri locale pentru susținerea mediului de afaceri. Cunoaștem situația în amănunt, cunoaștem detaliat crizele prin care trece populația, suntem în contact cu toți factorii decidenți la nivel județean, de aceea vă împărtășesc preocuparea mea pentru traiul zilnic al populației. Crizele acestea nu sunt locale, problemele nu se pot rezolva la nivel județean, putem în schimb să transmitem toate solicitările, propunerile și orice alte soluții mai identificăm, Guvernului, în încercarea de a media cumva calea spre cea mai bună soluționare“ a precizat prefectul în cadrul ședinței.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*