Pompierii ialomițeni au intervenit pentru stingerea a două incendii izbucnite în gospodării din Jilavele și Maia

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului. FOTO ISU Ialomița

Lupta cu focul continuă pentru pompieri, indiferent de anotimp. Militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița au fost solicitați să salveze două gospodării, dar și să intervină pentru limitarea pagubelor pe un câmp de lângă Platonești, unde a fost pus foc în mod intenționat.

În data de 21 martie, în jurul orei 09.40, dispeceratul ISU Ialomița a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Jilavele. La locul solicitării s-au deplasat de urgență trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autosanitară SMURD, încadrate cu 11 subofițeri. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la un grajd de animale. Au ars grajdul de animale pe o suprafață de aproximativ 25 mp și aproximativ 2000 kg de plante furajere, care erau depozitate lângă grajd. Incendiul a fost localizat operativ și lichidat după aproximativ o oră.

În urma evenimentului o persoană de sex feminin, sora proprietarului în vârstă de aproximativ 71 ani a suferit un atac de panică, i s-a acordat primul ajutor medical de echipajul SMURD, ulterior aceasta a refuzat transportul la spital. Nu a existat pericol de extindere la casa de locuit și vecinătăți. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un foc deschis în spații deschise.

În aceiași zi, în jurul orelor 16.30 și 18:50, pompierii au fost solicitați să intervină la stingerea a două incendii de vegetație uscată pe raza localității Platonești. Pentru localizarea și lichidarea acestora au intervenit două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia – Garda Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. A ars aproximativ 400 mp și respectiv 200 mp de vegetație uscată. Cel mai probabil, incendiile au pornit la ambele intervenții, de la un foc deschis în spații deschise.

În seara de 22 martie, în jurul orei 18.50 pompierii ialomițeni au fost anunțati despre izbucnirea unui incendiu la locuința unui cetățean din localitatea Maia. La locul solicitării s-au deplasat de urgență două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, încadrate cu 6 subofițeri. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la coșul de fum al centralei termice pe lemne a locuinței. Incendiul a fost localizat operativ și lichidat după aproximativ o oră. A ars gudronul depus pe pereții coșului de evacuare a fumului. Nu a existat pericol de extindere la locuință. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la coșul de fum necurățat corespunzător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*