Polițiștii ialomițeni continuă acțiunile pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19, continuă. FOTO IPJ Ialomița

Verificările desfășurate în ultimele 24 de ore de polițiștii ialomițeni, în cadrul activităților de prevenire și limitare a infectării cu virusul SARS-CoV-2, au dus la identificarea și sancționarea a cinci persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, 56 de cetățeni care nu au respectat măsurile de protecție individuală și șase conducători auto care au circulat pe timpul nopți fără documente justificative.

Potrivit IPJ Ialomița, în ultimele 24 de ore, forțele de ordine au acționat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19. În cadrul activităților au fost verificate 948 de persoane, precum și 31 mijloace de transport în comun. De asemenea, au fost verificate 39 de societăți comerciale, unde polițiștii și reprezentații celorlalte structuri cu care s-a acționat în sistem integrat au transmis reprezentanților agenților comerciali să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii ialomițeni au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.250 de lei, după cum urmează:

  • 56 de sancțiuni, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală;
  • șase sancțiuni, persoanelor identificate că nu au respectat restricțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 22.00-05.00).
  • cinci sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare la o adresă declarată.

În contextul epidemiologic actual, polițiștii recomandă în continuare tuturor cetățenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*