Polițist local din Slobozia, cercetat penal după ce ar fi bătut o tânără. Agentul a fost, la rândul lui, agresat de cunoștințe ale victimei

A pus în pericol circulația pe drumurile publice

Un polițist local din Slobozia este cercetat penal după ce, în urma unui conflict în timp ce se afla în timpul liber, ar fi bătut o tânără de 24 de ani. Agentul a ajuns la spital după ce a fost, la rândul lui, agresat de cunoștințe ale victimei.

Incidentul s-ar fi petrecut în data de 4 ianuarie, în jurul orei 22.00, când un polițist local angajat în cadrul Serviciului Ordine Publică și Control al Primăriei Slobozia, aflat în afara programului de lucru, a avut un conflict cu două tinere, conflict care a degenerat și care s-a soldat cu vătămarea corporala a uneia dintre femei, dar și cu vătămarea polițistului local. Fapta a avut loc în fața blocului în care locuia polițistul, MB6 din Slobozia, și se pare că ar fi urmat unui conflict verbal între agentul aflat în balconul apartamentului său și tinerele ce erau în fața blocului. Polițistul a coborât și a agresat-o pe una dintre tinere, iar apoi el a fost bătut de doi bărbați care le însoțeau pe cele tinere.

Primarul municipiului Slobozia, Dragoș Soare, spune că o astfel de atitudine a angajaților Poliției Locale Slobozia este inacceptabilă, indiferent dacă aceștia se află în exercițiul funcției sau nu și a solicitat ca situația să fie cercetată de o comisie de disciplină.

„Polițiștii locali sunt angajații comunității tocmai pentru a asigura ordinea și liniștea publică și este inadmisibilă o astfel de abatere de la principiile pe care a fost clădită instituția Poliției Locale. Am solicitat conducătorului Poliției Locale Slobozia să convoace comisia de disciplină care să analizeze faptele petrecute, fiind primul pas pentru sancționarea angajatului instituției. Locul unor oameni care au o atitudine atât de violentă, mai ales față de femei, indiferent că sunt în timpul lor liber, nu este în mod evident în stradă, în patrule și în contact cu cetățenii. Voi dispune cele mai dure sancțiuni în acest caz, pentru că astfel de derapaje trebuie sancționate dur. Vreau să fie foarte clar pentru toți angajații Primăriei Slobozia faptul că noi lucrăm pentru locuitorii orașului nostru, în interesul lor și că este obligația noastră să le oferim servicii de calitate pentru care suntem plătiți.

Voi reveni la finalul cercetărilor cu privire la acest caz pentru a vă comunica rezultatul acestora și măsurile pe care le-am dispus”, a precizat primarul Dragoș Soare.

Poliţiştii au deschis în cauză un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, în urma verificărilor urmând a se stabili situația de fapt.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*