Poliția Locală Slobozia a identificat nouă persoane sosite din străinătate, care nu erau luate în vreo evidență pentru monitorizare

Poliția Locală Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Poliția Locală Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

În contextul situației de urgență statuate prin Decretul nr. 195/16 martie 2020, Poliția Locală Slobozia se supune prevederilor OMAI nr. 44/19.03.2020 care vizează operaționalizarea conducerii poliției locale de către structurile MAI și a fost angrenată în acțiuni care au legătură cu situația nou creată.

Astfel, polițiștii locali au identificat 9 persoane care, sosite din străinătate, din țări aflate deja în centrul atenției ca urmare a infectării cu coronavirus, nu erau luate într-o evidență în vederea preluării în monitorizare.

Într-o acțiune care se află încă în continuă derulare, au fost transmise deja 84 de notificări semnate de către primarul municipiului în calitatea sa de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, către persoane care, trecând prin vamă la intrarea în țară, au dat declarație pe proprie răspundere privind țara din care vin și adresa la care își vor petrece perioada de izolare la domiciliu, așa cum impun regulile le acest moment.

Începând încă din 14 martie, s-a efectuat monitorizarea persoanelor izolate la domiciliu, în baza listelor comunicate de către ISU Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*