Petrecere privată, întreruptă de polițiști la Fetești. La Țăndărei, polițiștii au amendat mai multe persoane ce participau la o înmormântare

Amenzi aplicate pentru organizarea și participarea la o petrecere privată în Fetești. FOTO arhiva IPJ Ialomița

Polițiștii din Fetești s-au sesizat din oficiu, duminică seară, cu privire la desfășurarea unei petreceri private la un restaurant din municipiul Fetești, la care participă mai multe persoane deși legea interzice asta în această perioadă.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, evenimentul privat a fost întrerupt de polițiști, la fața locului fiind identificate 16 persoane participante, printre care patru muzicanți, cărora li s-a solicitat să părăsească locația.

Având în vedere că potrivit prevederile legale în vigoare instituite pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2, este interzisă organizarea și participarea la astfel de evenimente, toate persoanele au fost sancționate cu amenzi, în valoare de 8.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 3.600 de lei au fost aplicate de polițiștii ialomițeni, duminică, la o înmormântare pe raza orașului Țăndărei, după ce oamenii legii s-au sesizat din oficiu că numărul participanților este prea mare, fiind încălcate măsurile de protecție individuală prevăzute de Legea 55 din 2020.

Evenimentul a fost monitorizat de polițiștii ialomițeni, cu sprijinul jandarmilor și polițiștilor locali, fiind luate măsuri de asigurare a ordinii și liniștii publice, precum și de prevenire a răspândirii COVID-19. Astfel, au fost identificate și sancționate 18 persoane, printre care organizatorul evenimentului, valoarea sancțiunilor contravenționale fiind de 3.600 de lei.

În continuare, se desfășoară activități pentru identificarea și sancționarea participanților care nu au respectat măsurile pentru prevenirea infectării și răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*