Peste 600 de persoane și aproape 100 de autovehicule au fost verificate de polițiștii ialomițeni în ultimele 24 de ore

Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni pentru prevenirea și combaterea comercializării produselor contrafăcute. FOTO arhiva IPJ Ialomița

99 de poliţişti și 32 de polițiști locali au fost la datorie, acţionând în ultimele 24 de ore pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

În cadrul activităților au fost verificate 632 persoane, dintre care 195 doar în cadrul acțiunilor punctuale. De asemenea, au fost verificate 95 de autovehicule, dintre care 16 mijloace de transport persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 51 de locații, iar în cadrul acestora, 26 de societăți comerciale. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii ialomițeni au aplicat 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 de lei, după cum urmează:

-46 de sancţiuni, în valoare de 5.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-30 de sancţiuni, în valoare de 4.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);

Sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate. Nu ne dorim să aplicăm sancțiuni, dar abaterile de la normele legale nu vor fi tolerate.

În contextul actual, polițiștii vă recomandă să conștientizați importanţa, pentru întreaga comunitate, a măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus. Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, este esenţială pentru a limita riscul de infectare şi transmitere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*