Peste 500 de candidați vor susține, de astăzi, examenul de Bacalaureat în Ialomița

Promovabilitate de peste 66 la sută la Bacalaureat în județul Ialomița

Peste 500 de candidați din liceele din județul Ialomița s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020.

Conform datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, din totalul celor 531 de candidați înscriși, 337 provin din promoția 2019 – 2020, iar 194 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, după următorul calendar:

  • 24 august: Limba și literatura română;
  • 25 august: proba obligatorie a profilului;
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării;
  • 27 august: Limba și literatura maternă.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*