Peste 200 de elevi au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2 la nivelul unităților de învăţământ din județul Ialomița

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița monitorizează atât dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ, cât și situația epidemiologică a acestora.

În acest sens, au fost repartizate către unitățile școlare din județul Ialomița 459.600 de teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, dar și 180.000 de măști chirurgicale de unică folosință, tip IIR.

Potrivit ISJ Ialomița, în urma administrării testelor la nivelul unităţilor de învățământ, până la momentul actual există 171 de cazuri confirmate pozitiv la testele rapide antigen non-invazive, efectuate din proba de salivă, iar dintre acestea 114 au fost atestate și prin testul PCR.

„Situația epidemiologică în școlile din județ înregistrează, la data de 04 februarie, 25 de clase cu activitatea școlară suspendată, reprezentând 1,44 la sută dintr-un total de 1.372 de clase, 215 elevi confirmați pozitiv – o proporție de 0,6 la sută dintr-un total de 35.444 de elevi. La nivelul personalului se înregistrează 65 de cazuri – o rată de 1,93 la sută dintr-un total de 3.363. Menționăm că la nivelul județului Ialomița nu există nicio unitate școlară cu activitatea fizică suspendată”, a precizat inspectorul școlar general, Steluța Iuliana Mitrea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*