Peste 2.200 de materiale pirotehnice, confiscate, de polițiști, în Urziceni

Materiale pirotehnice confiscate de polițiștii din Urziceni. FOTO IPJ Ialomița

Peste 2.200 de materiale pirotehnice au fost confiscate în numai două ore de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni, în cadrul unei razii de prevenire a evenimentelor negative generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice.

Potrivit IPJ Ialomița, în cursul zilei de miercuri, 30 decembrie, în intervalul orar 14.00 – 16.00, polițiștii din Urziceni au desfășurat o acțiune pe linia legalității materialelor pirotehnice. Controalele au vizat atât societățile comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, cât și zona piețelor, târgurilor sau centrelor comerciale, persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

Activitățile au avut scopul de prevenire și de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice și juridice în perioada Anului Nou.

În cadrul activităților au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor peste 2.200 de obiecte pirotehnice.

De asemenea, pe numele unui bărbat în vârstă de 50 de ani, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „orice operațiune cu articole pirotehnice fără drept”, faptă prevăzută de art. 37, alin. 1, lit. a din Legea 126/1995, după ce a fost depistat în flagrant de polițiști în zona pieței agroalimentare din municipiul Urziceni, cu zeci de obiecte pirotehnice deținute fără drept.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*