Peste 100 de polițiști ialomițeni au vegheat, astăzi, la reluarea în siguranță a cursurilor școlare

Polițiștii ialomițeni au vegheat, luni, la reluarea cursurilor școlare în siguranță. FOTO arhiva IPJ Ialomița

Un număr de 126 de polițiști ialomițeni au fost în misiune luni, 8 februarie, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, în contextul reluării cursurilor școlare.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, polițiștii au fost prezenți în zona celor 144 de unități de învățământ din județ care și-au reluat activitatea prin prezența și participare fizică la cursurile școlare. Dintre acestea, 84 de unități școlare funcționează în scenariul verde, în timp ce 60 dintre acestea în scenariul galben.

„Începând de mâine (marți, 09 februarie), fiecare unitate școlară va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției. Echipajele vor fi prezente, zilnic, în zona școlilor, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanență traseele de deplasare ale copiilor”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

Polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale MAI și instituții cu atribuții de control, vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, atât de către elevi, cadre didactice, părinți, precum și în autovehiculele special destinate transportului de persoane. Pentru prevenirea evenimentelor negative, polițiștii vor organiza pentru elevi diferite activități preventive-educative pe parcursul întregului an școlar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*