Peste 1.300 de absolvenți ai clasei a VIII-a din Ialomița, repartizați computerizat în învățământul liceal de stat

Candidații ialomițeni la concursul național de titularizare și-au aflat, astăzi, rezultatele

Ministerul Educației și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a.

La nivelul județului Ialomița, au fost repartizați computerizat 1.307 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 840 de candidați la filiera teoretică și 420 de candidați la filiera tehnologică. Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate 163 de elevi la specializări vocaționale și 47 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaților de etnie romă. De asemenea, 103 candidați au fost admiși din alte județe, iar 83 de absolvenți ai clasei a VIII-a din unitățile de învățământ din județul Ialomița au fost admiși computerizat în alte județe. În total, 1.470 de candidați au fost admiși pe locurile de la învățământul liceal de stat.

Trei candidați au fost admiși cu media generală 10 (doi candidați proveniți de la Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia și 1 candidat provenit de la Școala Gimnazială ”I.H. Rădulescu” Urziceni).

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

La polul opus, 170 de elevi nu au fost repartizați, deoarece nu au completat suficiente opțiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învățământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidații care nu au participat şi de absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană/a municipiului Bucureşti, publicată pe site-ul inspectoratului școlar județean/al municipiului Bucureşti şi comunicată unităților de învățământ până la data de 24 iulie 2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*