Percheziții în Țăndărei la persoane bănuite de furt de energie electrică

Percheziții în Țăndărei la persoane bănuite de furt de energie electrică. FOTO cu rol ilustrativ

Zece percheziții domiciliare au avut loc în dimineața zilei de miercuri, 27 octombrie, pe raza orașului Țăndărei, fiind vizate persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețeaua de electricitate.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, în intervalul orar 06.00 – 10.00, 55 de polițiști din structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale, precum și 41 de jandarmi din cadrul IJJ Ialomița și Constanța au desfășurat o acțiune de amploare pe raza orașului Țăndărei, în vederea prevenirii faptelor cu violență, asigurarea climatului de ordine și siguranță publică și disciplină în traficul rutier.

Polițiștii au descins la 10 locații, fiind efectuate percheziții domiciliare ce au vizat documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

În cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant 11 infracțiuni cu privire la săvârșirea faptelor de furt și racordarea clandestină la rețeaua de energie electrică. De la locațiile vizate s-au ridicat aproximativ 110 metri de cablu electric.

În cadrul activităților polițiștii au desfășurat și activități pe linie de verificare a legalității transportului de mărfuri, diminuarea riscului de accidente rutiere și răspândirea virusului COVID-19. Au fost organizate filtre rutiere de control, fiind verificate 55 de autovehicule și legitimate 74 de persoane. Pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 6.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*