Patru localități din județul Ialomița au semnat proiecte de finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală

Consiliul Județean Ialomița. FOTO G. M.
Consiliul Județean Ialomița. FOTO G. M.

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a semnat luni, 16 august, în foaierul Sălii Europa, patru proiecte finanțate din Programul Județean de Dezvoltare Locală 2021. Valoarea totală a proiectelor semnate de reprezentanții localităților Mărculești, Bucu, Roșiori și Mihail Kogălniceanu depășește valoare de aproape două milioane de lei.

Astfel, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Ialomița, cu comuna Mărculești a fost semnat un proiect privind reabilitare sediului Primăriei, construire grup sanitar și realizare împrejmuire.

„Obiectivul proiectului este îmbunătățirea condițiilor de viață si asigurarea accesului la serviciile de baza pentru locuitorii comunei Mărculești, prin reabilitarea clădirii primăriei și construirea de grupuri sanitare”, au transmis sursele citate.

Valoarea totală a proiectului este de 616.592,06 de lei, din care contribuția Primăriei Mărculești este de 316.592,06 de lei, iar contribuția Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ialomița se ridică la 300.000 de lei. Durata de implementare a proiectului a fost stabilită la 12 luni.

În comuna Bucu, primăria va primi 300.000 de lei de la ADI Ialomița pentru modernizarea drumului de interes local în scopul facilitării accesului la Platforma industrială. Valoarea totală a proiectului este de 390.006,88 lei, din care contribuția proprie UAT Bucu este de 90.006,88 lei, iar durata de implementare este de 12 luni.

Proiectul semnat cu UAT Roșiori, în valoare de 400.000 de lei, se referă la reabilitarea dispensarului din comună Roșiori, prin înlocuirea tâmplăriei și pardoselii interioare, termoizolarea podului, refacerea instalațiilor electrice și înlocuirea corpurilor de iluminat, refacerea finisajelor interioare la pereți și efectuarea de retușuri și reparații.

„La Roșiori, obiectivul proiectului este de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din comună prin asigurarea accesului la infrastructură modernizată pentru serviciile de sănătate oferite în regim de medicină de familie și ambulatoriu de specialitate”, au mai precizat reprezentanții Consiliului Județean Ialomița.

Contribuția proprie a UAT Roșiori se ridică la 100.000 de lei, restul banilor – 300.000 de lei, provenind de la ADI Ialomița. Și în acest caz, durata de implementare a proiectului a fost stabilită pentru 12 luni.

Cel de-al patrulea proiect semnat de președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a fost „Reabilitare trotuare în comuna Mihail Kogălniceanu – DS1 – comuna Mihail Kogălniceanu, județul Ialomița”, proiect cu durată de implementare de 12 luni. Valoarea totală a acestuia este de 439.402,96 lei, din care contribuția proprie UAT Mihail Kogălniceanu se ridică la 139.402,96 lei, în timp de ce contribuția ADI Ialomița este de 300.000 de lei.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*