O femeie cu afecțiuni medicale a fost rănită într-un incendiu ce i-a distrus garsoniera dintr-un bloc din Fetești

Bărbat salvat de pompierii ialomițeni după ce s-a rătăcit într-o pădure din apropierea comunei Bucu

O femeie în vârstă de 63 de ani, cu diverse afecțiuni medicale, a fost rănită, joi dimineață, într-un incendiu izbucnit în garsoniera în care aceasta locuia împreună cu o persoană ce o avea în grijă într-un bloc din Fetești.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, militarii Stației de Pompieri Fetești au intervenit joi dimineață, în jurul orei 05.15, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o garsonieră situată la etajul patru al unui bloc de locuințe din municipiul Fetești.

„La sosirea echipajelor, imobilul era inundat cu fum dens, pompierii croindu-și drum către victimă cu ajutorul măștilor de oxigen. Aceasta, o femeie în vârstă de 63 de ani, cu afecțiuni medicale, a fost găsită la ultimul nivel pe casa scării, unde fusese scoasă de persoana care o îngrijea cu ajutorul vecinilor. Aerul irespirabil i-a pus pe aceștia în imposibilitatea de a coborî cu femeia până la parter, astfel încât salvarea ei a venit de la echipajele de pompieri. Ea a fost scoasă semiconștientă din imobil, prezentând arsuri de gradul I și II pe suprafețe mici de pe față și o coapsă, și a fost predată echipajului SMURD, care a transportat-o de urgență la spital”, au precizat pompierii ialomițeni.

De la același etaj, pompierii au mai evacuat o femeie de 52 de ani cu nepotul său de trei ani și un patruped, cărora li s-a acordat primul ajutor medical de către o echipă medicală de la Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița. Femeia a refuzat transportul lor la spital, alegându-se doar cu o sperietură.

Alte 10 persoane s-au autoevacuat de la etajele inferioare ale blocului de locuințe, iar incendiul a fost stins operativ de pompieri.

„Din declarațiile locatarei care se ocupa de îngrijirea persoanei afectate, un băț de chibrit aprins scăpat de ea pe salteaua patului și materialul combustibil din care aceasta era confecționată, au făcut ca arderea să se producă rapid, înghițind imediat patul și o altă canapea, precum și mobilierul din bucătărie, cu degajări mari de fum”, au mai arătat sursele citate. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*