Municipiul Slobozia va avea transport în comun cu autobuze electrice, banii – 50 milioane de lei fiind alocați din fonduri europene

Depoul pentru autobuzele electrice va fi amplasat pe Șoseaua Amara

Municipiul Slobozia a atras aproximativ 50 de milioane de lei din fonduri europene nerambursabile, pentru un trafic fluidizat, bazat pe soluții pentru orașe inteligente.
Primarul Adrian Mocioniu a semnat în cursul zilei de joi, 23 aprilie contractele de finanțare pentru alte două proiecte depuse în cadrul Regio 2014- 2020.

Peste 36 de milioane de lei vor fi investite în „Modernizarea transportului public din Municipiul Slobozia (Construire Depou)”, prin achiziția de autobuze electrice și construirea unui depou pentru noile vehicule ecologice.

Obiectivele investiției, cu o perioadă de implementare estimată la 18 luni, sunt:

  • Achiziția a 6 autobuze electrice de 10 metri, 3 stații de reîncărcare rapidă și 6 stații de reîncărcare lentă
  • Sistem ticketing
  • Sistem informare călători
  • Sistem supraveghere video
  • Sistem de management al flotei de vehicule
  • Sistem asigurare acces la internet în stațiile de transport public

Autobaza pentru vehiculele de transport public va fi situată pe Șoseaua Amara și va asigura atât spațiul de garare a 13 autovehicule de transport public și parcare a acestora, cât și posibilitatea de încărcare/ alimentare a vehiculelor de transport public electrice.

Cu aproximativ 3 milioane de euro, în mai puțin de 1 an și jumătate, va fi implementat un „Sistem inteligent de management al traficului și monitorizare bazat pe soluții inovative”.

Arhitectura fizică a sistemului va cuprinde mai multe subsisteme, precum trafic management, monitorizare video, prioritizare a vehiculelor de transport public, identificare automată a numerelor de înmatriculare, un centru de control integrat și o rețea de comunicații.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*