Mecanicul de locomotivă vinovat de producerea accidentului de la Fetești, găsit în stare de ebrietate

Mecanicul de locomotivă vinovat de producerea accidentului de la Fetești a fost reținut. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni au stabilit că mecanicul de locomotivă care a provocat incidentul feroviar din stația CFR Fetești se afla în stare de ebrietate în momentul producerii accidentului.

„Referitor la accidentul feroviar petrecut în timpul nopții trecute precizăm faptul că mecanicul de locomotivă al trenului care ar fi lovit celălalt tren a fost testat alcoolscop, rezultând o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Fetești în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița.

Polițiștii continuă cercetarea la fața locului alături de celelalte autorități competente în domeniu  pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului feroviar.

Un accident feroviar s-a produs, miercuri noapte, în Stația CFR Fetești, în urma coliziunii dintre locomotiva unui tren care circula și o altă garnitură care era staționată. Ambele trenuri erau de marfă. În urma impactului mai multe vagoane de marfă au fost distruse, iar firele 1 și 2 de circulație au suferit avarii la terasamente de cale ferată și linia de electrificare.

Nu sunt victime, doar pagube materiale, dar traficul feroviar a fost blocat, fiind deviat pe ruta Fetești- Țăndărei – Slobozia Veche – Ciulnița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă: „Cu siguranța feroviară nu are nimeni dreptul să se joace!” – ILnews – Ialomița NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*