Măsura de carantină a municipiului Slobozia, prelungită pentru o perioadă de șapte zile

Polițiștii din Ialomița caută o fată de 12 ani, care a plecat de la domiciliu, din comuna Iazu

Prin ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență, măsura de carantină zonală a municipiului Slobozia a fost prelungită pentru încă o săptămână.

„Din păcate, incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 a fost, joi, 26 noiembrie, de 8,45/ 1000 de persoane, ceea ce înseamnă în continuare că suntem în risc epidemiologic maxim. Astfel, în perioada următoare, de șapte zile, măsurile de carantină pentru populație se prelungesc, adică avem în continuare obligația de a ne deplasa doar pentru nevoi de strictă necesitate, bifate sau completate în declarația pe proprie răspundere”, au precizat reprezentanții Primăriei Slobozia.

Ca măsuri suplimentare, se limitează capacitatea magazinelor/ supermarketurilor/ hipermarketurilor la maximum 30 la sută din capacitate, cu respectarea normelor de distanțare fizică. În cazul centrelor comerciale/ parcurilor comerciale, se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure opt mp/ persoană.

„Avem nevoie în continuare să fim solidari, să fim responsabili cu toții și să respectăm măsurile de carantinare impuse de autorități, astfel încât să reușim împreună ca în următoarea săptămână să intrăm pe o linie descendentă a incidenței de îmbolnăvire. Împreună putem pune virusul în izolare pentru a ne putea petrece sărbătorile în condiții cât mai normale, având în vedere contextul pandemic global”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*