Mai multe dosare penale au fost întocmite de către polițiștii ialomițeni pentru indivizi depistați în trafic ce nu dețineau permis de conducere

Șoferul a fost testaț cu etilotestul. FOTO cu rol ilustrativ.

Pedepsele prea blânde, de multe ori cu suspendare sau doar o amendă penală nu sunt suficiente pentru a-i ține departe de șosele pe indivizii care au băut, care nu au permis de conducere sau care au, dar este reținut ori suspendat din cauza altor încălcări ale Codului Rutier.

Polițiștii ialomițeni au reușit într-un decurs de doar câteva ore să scoată din trafic trei pericole publice. Astfel, în cursul zilei de 28 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Slobozia au depistat în trafic un tânăr, de 19 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Albești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cel în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În aceiași zi, aflându-se în serviciul de patrulare și supraveghere video, polițiștii din cadrul Serviciul Rutier au oprit pentru control un conducător auto care circula pe DN 2 în localitatea Sinești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul în vârstă de 38 de ani, din județul Cluj, figurează cu permisul de conducere cu restricții, cu mențiunea suspendat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat.

Și polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Dridu au depistat pe raza localității un tânăr, de 18 ani, care conducea un autoturism pe raza localității Dridu deși nu avea dreptul legal. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar pe locul din dreapta l-au identificat pe cel care i-a încredințat autoturismul, un tânăr de 24 de ani din comuna Coșereni.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*