FOTO VIDEO Județul Ialomița a trecut la avertizare de Cod Galben cu intensificări ale vântului și zăpadă spulberată. Problemele în județ persistă

Pompierii ialomițeni au dat la lopată pentru a scoate mașinile din nămeți. FOTO ISU Ialomița

În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, ninsoare abundentă și vânt puternic, în această noapte și în cursul dimineții au solicitat sprijin din partea autorităților aproximativ 70 de persoane aflate în trafic cu 35 de autovehicule. Acestea au rămas blocate cu vehiculele pe carosabilul înzăpezit, cu preponderență pe ruta Iazu – Bărăganu (DN21), dar și în zonele Grivița-Nicolești-Tovărășia și Miloșești. În toate cazurile sunt depuse eforturi considerabile pentru salvarea oamenilor, scoaterea mașinilor din nămeți, și aducerea persoanelor la adăpost de către structurile M.A.I., Serviciile voluntare din localități, secțiile de drumuri județene și naționale și alți membri ai comunităților.

 

UPDATE h 17.20

Mai sunt blocate doar 3 tronsoane de drumuri naționale :

  • DN 21A Bărăganu-Țăndărei,
  • DN 21 Slobozia – Bărăganu,
  • DN 3B Fetești – Chirana
  • 8 drumuri județene (DJ 203 E, 306 A, 213 A, 306 B, 306, 211,212, 213), precum și tronsonul de autostradă Lehliu-Fetești

29 localități afectate de lipsa curentului electric, 16.000 de consumatori.

În continuare se menține recomandarea ca cetățenii sa nu plece la drum pentru ca se pot produce derapaje, suluri de zăpadă adusa de pe câmp etc.

 

 

Aproximativ 15 cazuri de crengi, copaci sau bucăți de acoperișuri rupte ori dislocate, căzute pe carosabil ori autoturisme au fost de asemenea gestionate în intervalul menționat.

Circa 5 cazuri punctuale de fire de telefonie sau electricitate au fost soluționate de echipele de distribuție ale serviciilor menționate. Totuși, în continuare se înregistrează la această oră 46 de localități nealimentate sau parțial alimentate cu energie electrică, fiind afectați peste 47.000 de consumatori.

În cursul serii de 5 februarie, o coloană de aproximativ 25 de mașini a fost dislocată din zona Iazu cu sprijinul unui utilaj al societății de drumuri naționale, coloana fiind direcționată spre municipiul Slobozia. Aproximativ 14 persoane au fost cazate în spațiile special amenajate de la Liceul Tehnologic ”Al.I.Cuza”, restul găsindu-și adăpost la rude.

La ora actuală se lucrează la foc continuu pentru deblocarea mașinilor rămase înzăpezite pe ruta Iazu – Bărăganu, iar în zona Nicolești acționează un utilaj de deszăpezire, o autoșenilată și alte 2 autospeciale de la ISU Ialomița, precum și o ambulanță SAJ pentru salvarea unui bărbat blocat din cursul nopții la Nicolești. Forțele au fost direcționate către acesta întrucât de mai bine de 9 ore nu se mai putea lua legătura cu acesta, însă el a fost găsit conștient și cooperant. De asemenea, alte 6 vehicule cu 18 persoane sunt în curs de deblocare în zona satului Tovărășia din comuna Miloșești. Toate persoanele sunt tefere.

Prioritate pentru forțele de intervenție o reprezintă cazurile și urgențele medicale, unde utilajele de deszăpezire lucrează în sprijinul autosanitarelor.

Având în vedere evoluția fenomenelor meteorologice extreme de pe teritoriul județului Ialomița, la propunerea inspectorului școlar general, urmează să se discute în ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență posibilitatea suspendării cursurilor din învățământul preuniversitar și pentru 7 februarie
Începând cu ora 09.30, drumul național DN2 Urziceni – limită cu județul Ilfov a fost deschis circulației.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*