Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual devine obligatorie începând cu 1 martie 2022

Sigla ANAF

Administrația Judeteană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor faptul că, începând cu 1 martie 2022, intră în vigoare anumite prevederi ale Codului de procedură fiscală, așa cum au fost completate acestea de O.G. nr. 11/2021.

Astfel, începând cu 1 martie 2022, următorii contribuabilii: persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, persoanele fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent (PFA, II, IF) vor fi obligați să transmită organului fiscal central (ANAF) cereri, înscrisuri sau orice alte documente, numai prin mijloace electronice de transmitere la distanţă (Spațiul Privat Virtual – SPV).

În situaţia în care contribuabilii nu îşi îndeplinesc obligaţia comunicării prin intermediul SPV a diverselor cereri, iar acestea sunt depuse în format letric, nu vor fi luate în considerare, urmând ca ANAF să notifice contribuabilii cu privire la obligativitatea comunicării prin intermediul SPV.

“Având în vedere cele de mai sus, recomandăm contribuabililor care încă nu s-au înregistrat în SPV să efectueze acest demers cât de curând posibil pentru a nu risca eventualele efecte negative care pot apărea prin nedepunerea unui document într-un anume termen (prescrierea unui drept, pierderea dreptului de a beneficia de o facilitate fiscală, apariţia unor amenzi etc.)”, a anunțat Administrația Judeteană a Finanțelor Publice Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*