Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiștii ialomițeni

Pe parcursul acestui weekend, polițiștii de la rutieră au organizat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, prevenirea producerii unor accidente de circulație, dar și pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică au fost întocmite 8 dosare penale pe numele unor șoferi care au fost depistați pe șoselele din Ialomița, conducând autoturisme aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Aparatele Drager ale polițiștilor rutieri au înregistrat valori cuprinse între 0,48 și 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul a 6 ialomițeni precum și a unui cetățean turc și unul bulgar, cu vârste cuprinse între 20 și 54 de ani.

De asemenea, în ultimele 48 de ore au fost întocmite 4 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Este cazul a doi minori de 16 și 17 ani, din comunele Borănești și Bărbulești, precum și doi bărbați, de 21 și 50 de ani, care au fost depistați în flagrant delict la volanul unor autoturisme, fără a deține permise de conducere.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Ialomița și cei ai structurilor de poliție rutieră municipale și orășenești vor continua acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere de pe drumurile din județul Ialomița, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*