Incendiu izbucnit la o locuință din comuna ialomițeană Maia, din cauza unei țigări

Incendiu izbucnit la o locuință din comuna ialomițeană Maia. FOTO ISU Ialomița

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Urziceni au fost solicitați să intervină, miercuri noapte, în jurul orei 21.30, în comuna Maia, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și un echipaj SMURD s-au deplasat de urgență la locul evenimentului.

„La sosirea forțelor incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul casei. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat două ore și jumătate. Nu au existat victime”, au precizat reprezentanții ISU Ialomița.

În urma incendiului, au ars diverse obiecte de mobilier, articole de îmbrăcăminte și acoperișul locuinței construit din lemn și acoperit cu tablă pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați.

Potrivit pompierilor ialomițeni, focul a fost declanșat, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieți omenești, ISU Ialomița reamintește cetățenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

  • Utilizați o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne ușor și care să fie confecționată dintr-un material care nu ia foc. În scrumieră se recomandă să puneți puțină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de țigări;
  • Aveți grijă în mod special atunci când sunteți obosit, când luați somnifere sau când ați consumat alcool. Este foarte probabil să adormiți în aceste condiții, fără să vă dați seama că țigara dumneavoastră este încă aprinsă;
  • Dacă aveți nevoie să vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru odihnă nu aprindeți țigara. Este foarte probabil să ațipiți și să dați foc la pat sau fotoliu;
  • Stingeți țigara în scrumieră – niciodată în coșul de gunoi – și nu lăsați scrumul sau țigara să ardă în scrumieră. Se recomandă să puneți puțină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de țigări;
  • Atunci când stingeți țigara, asigurați-vă că ați stins-o cu adevărat. Mucurile de țigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil și astfel poate lua foc întreaga locuință.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*