În Slobozia a început dezinfecția în scările de bloc pentru protejarea populației

Autoritățile au început dezinfecția în scările de bloc. FOTO Primăria Slobozia

În dimineața de 31 martie, în municipiul Slobozia început dezinfectarea scărilor de bloc pentru prevenirea infecției cu coronavirus. La intrările în blocurile de locuințe sunt montate covorașe dezinfectante, iar pe scările de bloc și în lifturi este pulverizat un biocid cu spectru larg de acțiune – Aquazix Ag.

Operațiunea de dezinfecție este derulată de către DADP Slobozia, care intervine etapizat cu 26 de angajați și 12 atomizoare, pentru acoperirea tuturor zonelor din oraș într-un timp cât mai scurt. La nivelul municipiului, sunt peste 780 de scări de bloc.

Măsura dezinfectării acestor spații private a fost luată în discuție de Comitetul Local pentru Situații de Urgență în ședințele anterioare, însă cadrul legal fost creat prin Ordonanța Militară nr.4 din 29 martie, care prevede obligația dezinfectării scărilor de bloc și a spațiilor comune, întrucât acestea sunt proprietăți private.

Acțiunea de dezinfecție se derulează după următorul program:

ECHIPA I

  • MARȚI 31 martie – Blocuri zona Str. Mihail Sadoveanu – Str. Ialomiței – Bd. Chimiei;
  • MIERCURI 1 aprilie Blocuri zona Bd. Chimiei – Bd. Matei Basarab – Str. Nisipuri – Str. Vânători, blocuri Stadion – Mănăstire;
  • JOI 2 aprilie Blocuri zona Str. Gării – Bd. Matei Basarab – Bd. Unirii – Bd. Chimiei, blocuri C-uri;
  • VINERI 3 aprilie Blocuri zona Str. Cuza Vodă – Bd. Ștefan cel Mare;
  • LUNI 6 aprilie Blocuri zona Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. Matei Basarab – Str. Dorobanți;

ECHIPA II

  • MARȚI 31 martie – Blocuri zona Str. Cuza-Vodă – Str. Rovine, zona Baia
  • MIERCURI 1 aprilie – Comunală; Blocuri zona Str. Domnița Bălașa – Bd. Unirii – Str. Lacului, zona Șos. Nordului – Str. Nordului;
  • JOI 2 aprilie – blocuri zona 500 apt.
  • VINERI 3 aprilie – Blocuri zona Str. Vasile Alecsandri – Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. Matei Basarab – Str. Mihai Eminescu;
  • LUNI 6 aprilie – Blocuri zona Bd. Nicolae Bălcescu – Str. Dorobanți – Str. Ianache – Str. Mihai Eminescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*