Icre negre în valoare de 10.000 de euro au fost confiscate în urma unor percheziții în Făcăeni și Bordușani

Icrele negre au fost confiscate de către polițiști. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au pus în aplicare, în cursul zilei de ieri, 5 mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Făcăeni și Bordușani din județul Ialomița, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict. Au fost ridicate în vederea confiscării 10 kilograme de icre negre, 3 kilograme de morun, 2 motoare de barcă, 2500 de metri de plasă monofilament, 80 de kilograme de pește din specia somn și 1300 de lei.

În cursul zilei de 12 ianuarie, două persoane au fost depistate în flagrant delict, pe raza localității Bordușani din județul Ialomița, de către polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Constanța, în timp ce ar fi cumpărat 2 borcane cu icre negre contra sumei de 1.300 lei de la un bărbat, de 36 de ani, din aceeași localitate.

În urma acțiunii, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare în localitățile Făcăeni și Bordușani din județul Ialomița, ocazie cu care au fost ridicate în vederea confiscării 10 kilograme de icre negre, 3 kilograme de morun, 2 motoare de barcă, 2500 de metri de plasă monofilament, 80 de kilograme de pește din specia somn și 1300 de lei.

Valoarea icrelor negre este de aproximativ 10.000 de euro, iar valoarea totală a bunurilor confiscate este de peste 78.000 de lei.

Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm, fapte prevăzute și pedepsite de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*