Avertizare de furtună în județul Ialomița. Recomandările pompierilor militari pentru perioada de Cod Galben de vânt

Vântul puternic a rupt copacii. FOTO Arhivă
Vântul puternic a rupt copacii. FOTO Arhivă

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben de vânt pentru perioada 6 ianuarie de la ora 6.00 până la ora 22.00.

În intervalul menționat, județul Ialomița, dar și cele învecinate, vor fi afectate de intensificări ale vântului care va sufla cu până la 65 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în noaptea de luni spre marți (6/7 ianuarie). Iată zonele afectate, conform avertizării ANM:

Harta cu zonele afectate de Codul Galben de vânt. FOTO ANM
Harta cu zonele afectate de Codul Galben de vânt. FOTO ANM

Având în vedere prognoza pentru perioada următoare, cu intensificări susţinute ale vântului, recomandăm populaţiei să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Dacă vă aflați în aceste zone, aflate sub incidența vremii rele, urmați următoarele sfaturi:

  • Urmăriți buletinele meteo
  • Informați-vă despre condițiile de trafic
  • Parcați mașinile la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate
  • Pregătiți mașina pentru circulația în condiții de iarnă/drum alunecos

În situația manifestării vântului puternic, vă recomandăm să rămâneți în spații închise care să asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*