FOTO Zeci de borcane cu icre, unelte de pescuit și motorină, descoperite în urma unei descinderi în Ialomița

Zeci de borcane cu icre, unelte de pescuit și motorină, descoperite în urma unei descinderi în Ialomița. FOTO IGPF

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat la sfârșitul săptămânii trecute o perchiziție domiciliară pe raza județului Ialomița în urma căreia au descoperit zeci de borcane cu icre și mai multe plase de pescuit, precum și peste 230 litri de motorină fără documentele legale.

Astfel, potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din Cernavodă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară pe raza unei localități din județul Ialomița.

„În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 32 de borcane cu icre de crap, știucă și plătică, precum și cantitatea de 233 de litri de motorină, fără documente justificative. Cercetările au continuat, fiind descoperite 2.150 metri de unelte de pescuit de diferite tipuri, fără a deține documente justificative. De asemenea, polițiștii de frontieră au mai descoperit într-un borcan, îngropat în pământ, suma de 24.000 de lei”, au transmis sirsele citate.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări cu privire la două persoane, cetățeni români, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „deținere, transport sau comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori a produselor din pește”, „nedeținerea licenței sau autorizație de pescuit pentru persoane fizice” și „producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*