FOTO VIDEO Senatorul Marian Pavel, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Ialomița. Președintele PSD Ialomița a anunțat și candidații social-democrați pentru primăriile municipiilor Urziceni și Fetești

Conferința de presă la PSD Ialomița. FOTO Paul Alexe

Președintele PSD Ialomița, senatorul Marian Pavel și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița, confirmând, astfel, o informație ce se vehicula de câteva săptămâni pe eșicherul politic ialomițean.

Pentru a nu mai păstra o stare de incertitudine, vă declar că, DA, în calitate de președinte al Partidului Social Democrat, filiala Ialomița, voi candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița. Este un lucru pe care mi l-am asumat în urmă cu trei săptămâni, după ce am consultat 99 la sută dintre colegii mei din CEx, iar 98 la sută dintre aceștia susțin candidatura mea, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, senatorul Marian Pavel.

Anunțul vine în condițiile în care există informații că și actualul președinte al Consiliului Județean Ialomița, social-democratul Victor Moraru, dorește să păstreze această demnitate publică.

Actualul președinte nu mai are nici susținerea mea și nici a partidului pentru această funcție, a explicat Marian Pavel, care a subliniat că îl va susține pe colegul său de partid pentru o demnitate publică înaltă, existând informații că, în cadrul PSD, se dorește să i se propună lui Victor Moraru prima poziție eligibilă pe lista pentru Senat.

Trebuie înțeles că dincolo de a fi președinte de Consiliu Județean, primar, senator sau deputat, fiecare dintre noi face parte dintr-o echipă, iar această echipă se numește PSD Ialomița. În toate acțiunile pe care le întreprindem avem un scop, acela de a ajunge la guvernare, pentru a ne pune în aplicare programul nostru de guvernare, care trebuie să genereze binele public. Dacă programele noastre generează binele public, atunci, cu siguranță, vom câștiga alegerile. Partidul poate trece și prin momente bune și mai puțin bune, iar unii dintre noi ne-am asumat aceste bătălii politice, indiferent de situația în care s-a aflat partidul”, a punctat senatorul Marian Pavel.

O declarație care, citită printre rânduri, pare să transmită nemulțumirea președintelui PSD Ialomița cu privire la activitatea politică a actualului președinte al Consiliului Județean Ialomița.

Președintele PSD Ialomița a anunțat că va fi alături de fiecare candidat social-democrat din județ la funcția de primar și că are convingerea că PSD va câștiga alegerile în Ialomița.

Voi fi lângă fiecare primar social-democrat și îmi voi face propria mea campanie electorală, care înseamnă campania Partidului Social Democrat. Gândiți-vă că partidul a trecut printr-un moment greu, alegerile europarlamentare, dar chiar și așa a câștigat și atunci, în Ialomița. Noi ne dorim să câștigăm alegerile în Ialomița, să avem majoritatea în Consiliul Județean și să avem președinția consiliului, a spus Marian Pavel.  

În cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele PSD Ialomița a anunțat și numele candidaților la funcția de primar în două dintre municipiile importante ale județului, Urziceni și Fetești. Astfel, pentru Urziceni va candida Elena Buculescu, președinte al filialei social-democrate din municipiu, în timp ce pentru Fetești speranțele PSD sunt puse în persoana profesorului Laurențiu Șonchereche (39 ani), actual viceprimar. Ambii candidați au o experiență vastă în politică și sunt susținuți de către Comitetul Executiv al PSD Ialomița.

Elena Buculescu este de formație economist, absolventă a Academiei de Studii Economice, și speră ca, având sprijinul electoratului social-democrat să readucă primăria Urziceni în rândul primăriilor conduse de un reprezentant al PSD. Elena Buculescu locuiește în Urziceni, are doi copii, la rândul lor locuitori ai municipiului ialomițean.

În urma discuțiilor avute cu oamenii, m-am decis să candidez, având susținerea celui mai puternic partid din România, Partidul Social Democrat. Îmi doresc să fiu un primar al oamenilor, iar în toate deciziile pe care le voi lua aș vrea să fie transparență și să găsim soluții pentru comunitatea din Urziceni. Vreau ca fiecare cetățean din Urziceni, indiferent de simpatiile politice, de etnia fiecăruia, să fie tratat cu respect și demnitate de către reprezentanții administrației publice locale. Fiecare funcționar trebuie să trateze cetățenii cu prietenie, cu aplecare și să încerce să rezolve problemele cu care aceștia se confruntă. Sunt un om care respectă legile, așa am făcut în toată activitatea mea, un om care încearcă să rezolve problemele oamenilor, a declarat Elena Buculescu.

Prioritățile candidatei social-democrate sunt reprezentate de atragerea de investiții străine, care să creeze noi locuri de muncă pentru locuitorii municipiului și, în special, pentru tineri, astfel încât aceștia să rămână să trăiasă în Urziceni. „Sunt un om cu conștiința curată și, cu ajutorul Partidului Social Democrat, am să reușesc”, a concluzionat aceasta.

Tot un om al locului este și candidatul pentru funcția de edil a municipiului Fetești, Laurențiu Șonchereche. Deși are doar 39 de ani, acesta este membru al PSD de aproape 20 de ani. Absolvent al Facultății de istorie din cadrul Universității Ovidius Constanța, Laurențiu Șonchereche îndeplinește, de la finalul anului 2017, funcția de viceprimar al Municipiului Fetești, până la acea dată fiind profesor de istorie la Școala Gimnazială “Mihai Viteazu” din localitate, unde a deținut, în diverse perioade, și funcțiile de director adjunct, respectiv director.

Din octombrie 2017 am părăsit catedra și am ocupat funcția de viceprimar al municipiului Fetești. Este o experiență frumoasă, cu satisfacții, reușind să atragem pentru municipiul Fetești foarte mulți bani și aici mă refer, în special, la fonduri europene. Dacă privim bugetul structurat pentru 2016, banii alocați pentru cofinanțarea de proiecte europene lipseau cu desăvârșire, iar proiectele nu au fost accesate, a ținut să reamintească Laurențiu Șonchereche.

În ultimii trei ani, s-au accesat proiecte pe bani europeni în valoare de peste 14 milioane de euro, iar municipiul Fetești va beneficia în viitorul apropiat de un ambulatoriu modern, în valoare de 2,3 milioane de euro. Deja se lucrează intens, iar lucrările sunt programate să se încheie în luna ianuarie a anului viitor. Ambulatoriul va beneficia de un computer tomograf, atât de util locuitorilor municipiului, dar și pentru cei din zonele limitrofe. Sunt și alte proiecte, pe infrastructură, pe parte de sport, infrastuctură școlară, iar zilele trecute am depus proiectul pentru construcția unui nou sediu al primăriei, prin Compania Națională de Investiții, unde s-a deschis o linie de finanțare, a enumerat candidatul social-democrat, doar câteva dintre realizările administrației locale, în cursul actualului mandat.

În opinia sa, prioritară pentru dezvoltarea municipiului Fetești și pentru ridicarea nivelului de trai a locuitorilor săi este accesarea proiectelor cu finanțare europeană.

Personal, consider că o localitate de mărimea municipiului Fetești nu se poate dezvolta fără accesarea unor astfel de proiecte, cu finanțare europeană. Nivelul veniturilor proprii este destul de redus, iar noi nu beneficiem de un parc industrial, care să atragă companii mari care să contribuie la bunăstarea comunității, a explicat Laurențiu Șonchereche.

Amânate din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus, alegerile pentru autoritățile publice locale se vor desfășura pe data de 27 septembrie 2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*