FOTO VIDEO Primăria Țăndărei construiește ambulatoriul pentru spitalul din oraș. Investiția este de 2,5 milioane de euro

Spitalul din Țăndărei. FOTO Adrian Boioglu

Vești bune pentru locuitorii din Țăndărei. Primăria orașului a început un proiect pentru construcția ambulatoriului spitalului din localitate. Investiția, realizată din fonduri europene se ridică la 2,5 milioane de euro. De asemenea, administrația publică locală va achiziționa pentru acest ambulatoriu și apartură medicală de ultimă generație, în valoare de 1 milion de euro. În data de 10 ianuarie 2022 a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor.

Primarul orașului Țăndărei, Cristian Roman, a reamintit pentru ILnews, de o problemă gravă cu care s-a confruntat localitatea în urmă cu mai bine de 10 ani, atunci când unitatea medicală a fost închisă.

“Infrastructura de sănătate la nivelul orașului Țăndărei, la un anumit moment dat a avut de suferit pentru că Spitalul Orășenesc a fost închis în 2011. Am avut o perioadă de aproximativ un an și patru luni în care Spitalul Orășenesc Țăndărei a fost închis. În 2012, prin eforturile conjugate ale autorității locale, ale Consiliul Județean și ale autorității guvernamentale, Spitalul Orășenesc Țăndărei a fost redeschis și de atunci a reprezentat și va reprezenta o prioritate pentru ceea ce înseamnă administrație locală”, a spus primarul din Țăndărei.

El a afirmat că un proiect foarte important pentru domeniul sănătății în oraș îl constituie realizarea ambulatoriului unității medicale.

“Într-adevăr, investițiile în sănătate sunt investiții extrem de valoroase, dar de foarte multe ori trebuie susținute financiar. Atunci când o autoritate locală nu poate susține din punct vedere financiar o investiție locală, apelează la resurse alternative. Una din resursele alternative pe care le-am identificat pentru a susține infrastructura de sănătate a fost accesarea fondurilor europene. Așa s-a ajuns la acest proiect de anvergură, un proiect de aproximativ 2,5 milioane de euro. Este vorba de extinderea unui ambulatoriu de specialitate. Este o investiție extrem de importantă, care în acest moment se află în derulare, avem contractul semnat, contractul era un contract de execuție plus proiectare, proiectarea este efectuată în acest moment, urmează să fie recepționată și sperăm, dacă timpul ne va permite, să putem să începem construcția ambulatoriului”, a explicat Cristian Roman.

Primarul a precizat că va fi achiziționată și aparatură medicală performantă pentru acest ambulatoriu.

“În afară de clădirea propriu zisă, o componentă foarte importantă este aparatura medicală pentru că până la urmă degeaba avem resursă umană, degeaba avem infrastructură, dacă nu avem și logistica necesară. Această aparatură medicală este în cuantum de aproximativ un milion de euro. Deci, vorbim de aparatură medicală de performantă, o aparatură medicală de actualitate care sperăm să aducă un plus valoarea a ceea ce înseamnă act medical la nivelul orașului Țăndărei”, a transmis primarul Cristian Roman.

El a explicat că ideea realizării unui ambulatoriu de specialitate a pornit în urmă cu 6 ani.

“Această inițiativă a construirii ambulatoriului de specialitate a plecat undeva în 2016, în urma discuției cu doamna ministru a Sănătății din acea perioadă, care ne-a spus că viitorul unor astfel de spitale, viitorul spitalelor orășenești vor fi ambulatoriile. Prin crearea compartimentelor de specialitate, prin crearea cabinetelor de specialitate, resursa umană, reprezentată de medicii, dublată de o logistică necesară, dublată de aparatură medicală de calitate, va aduce un plus valoare în tot ceea ce înseamnă act medical”, a explicat primarul din Țăndărei.

Ambulatioriul va avea cabinete medicale de toate specialitățile.

“În acest moment, Spitalul Orășenesc Țăndărei funcționează cu o secție de psihiatrie, cu o secție de chirurgie, cu o secție de interne, o secție de pediatrie, cabinetele de specialitate vor fi create în funcție de oportunitățile și de necesitățile pe care le vom identifica în momentul în care vom crea acest cabinet. Din discuțiile pe care le-am avut cu doamna manager a Spitalului Orășenesc Țăndărei și cu consultantul care a dus la elaborarea acestui proiect, vor fi cabinetele medical de toate specialitățile, urmând ca prioritățile să fie stabilite în momentul în care se va finaliza această investiție”, a mai spus Cristian Roman.

El dorește ca acest proiect să fie finalizat până la sfârșitul acestui an. De altfel, în data de 10 ianuarie 2022, Cristian Roman a semnat ordinul de începere a lucrărilor.

Primarul a menționat că Spitalul Orășenesc Țăndărei nu deservește doar populația orașului, ci zona de sud-est a județului, iar cetățenii au nevoie de un act medical de calitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*