FOTO VIDEO Primăria Țăndărei asfaltează parcările din jurul blocurilor

Primăria Țăndărei asfaltează parcările din jurul blocurilor. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Țăndărei desfășoară un amplu proiect de asfaltare a parcărilor din jurul blocurilor din oraș, proiect fiind inițiat după ce mai mulți cetățeni au considerat că această investiție este una prioritară. Administrația publică locală a alocat banii necesari, din bugetul propriu, fiind vorba de 1,6 milioane de lei. În cadrul acestui proiect va fi refăcută o suprafață de 25.000 de metri pătrați.

Primarul orașului Țăndărei, Cristian Roman, a declarat pentru ILnews, că această investiție vine după finalizarea celei legate de rețeaua de alimentare cu apă și canalizare.

Lucrarea este una de amploare, nu prevede doar amenajarea de parcări, ci și prevedere refacerea întregii trame stradale la nivelul blocurilor. Această lucrare intervine după ce am finalizat rețeaua de alimentare cu apă și canalizare în acest sector. Este o lucrare care va crește gradul de confort urban pentru că până la urmă trebuie să înțelegem că ceea ce înseamnă taxe și impozite locale se vor repercuta în ceea ce vedem acum”, a explicat Cristian Roman.

El a explicat și de ce această lucrare a fost lăsată după alte investiții la fel de importante.

Am lăsat la urmă această lucrare tocmai pentru a nu fi obligați să intervenim ulterior în a reface tot ceea ce înseamnă sistem de canalizare și alimentare cu apă. În afara acestei lucrări, pentru a crește gradul de confort urban, am implementat un sistem de monitorizare video, pentru că și protecția locuitorilor din această zonă este extrem de importantă, rețeua de gaze există, ultimul stadiu pe care trebuia să îl îndeplinim era refacerea tramei stradale, iar acest lucru se întâmplă”, a spus primarul.

Cristian Roman a anunțat că va fi realizat și un regulament de ocupare și închiriere a locurilor de parcare.

Nevoia de locuri de parcare este o obligație pe care Consiliul Local și-a asumat-o. Am identificat parcările pe care vor fi amplasate autoturismele. Se va crea un regulament la nivelul orașului de ocupare și de închiriere a locurilor de parcare. Avem un grafic pe care încercăm să-l urmărim, iar produsul final o să fie ceea ce am promis, că vom crește acest grad de confort urban la nivelul orașului Țăndărei”, a transmis primarul Cristian Roman.

Banii pentru acest proiect provin de la bugetul local, în cadrul proiectului fiind refăcută trama stradală între locuri pe o suprafață de 25.000 de metri pătrați.

Bugetul alocat infrastructurii rutiere este mult mai mare față de această lucrare. Lucrarea aceasta are cuantumul de 1,6 milioane de lei. Dar nu e vorba doar de amenajarea parcărilor, ci de refacerea întregii tramei stradale între blocuri. Vorbim de o suprafață de aproximativ 25.000 de metri pătrați, care vor fi refăcuți. Era nevoie de această lucrare, cetățenii aveau nevoie de acest lucru și atunci cu sprijinul Consiliului Local, prin actele normative care au fost eliberate, am reușit să ducem la îndeplinire această lucrare”, a mai transmis primarul din Țăndărei.

Locuitorii din oraș și-au dorit foarte mult această investiție și ea a reprezentat o prioritate pentru administrația publică locală.

Această lucrare face parte din lista de investiții. Întotdeauna când se întocmește un buget local al unei autorități locale el este supus dezbaterii publice. În acest an, când a fost dezbătut bugetul local, am avut mai multe intervenții online în care am discutat cu cetățenii. Am încercat să prioritizăm ceea ce ne-am solicitat și ceea ce facem acum este o prioritate pentru cetățeni.

Nu o spunem noi autoritatea locală, ci au spus-o cetățenii. Aveau nevoie ca infrastructura rutieră din zona blocurilor să fie una solidă și modernă. Amenajarea locurilor de parcare, la fel, întotdeauna au creat mari probleme și am considerat că prin găsirea acestei soluții vom optimiza tot ceea ce înseamnă desfășurarea traficului rutier în zona blocurilor”, a explicat primarul din Țăndărei.

Cristian Roman a afirmat că este mulțumit de firma care implementează acest proiect.

Avem un antreprenor care respectă etapele care au fost elaborate, suntem în grafic și chiar sperăm să finalizăm în maxim o lună de zile această lucrare. Am mai avut lucrări de anvergură, refacerea sistemului de canalizare și apă, unde, din nefericire, nu am avut de-a face cu antreprenori care să respecte tot ceea ce a înseamnat proiectarea. În acest studiu de caz suntem mulțumiți de ceea ce execută antreprenorul”, a încheiat primarul Cristian Roman.

Administratorul firmei de asfaltări, Bogdan Foloștină, a povestit pentru ILnews, că nu au existat probleme în desfășurarea activității.

Nu am întâmpinat mari probleme pentru că am avut alături de noi domnii de la primărie și Poliția Locală. Oamenii sunt de bună credință, locatarii și ne-au ajutat. Au înțeles despre ce e vorba, nu am avut probleme în desfășurarea activității.

Începem lucrarea printr-o pregătire, au fost câteva spații pe care le-am curățat, le pregătim cu balast și piatră spartă compactată, după care urmează asfaltarea. Unele zone vor rămâne cu piatră spartă, altele cu asfalt”, a explicat Bogdan Foloștină.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*