FOTO VIDEO Lucrări de anvergură pentru reabilitarea celui mai lung drum județean din Ialomița. Consiliul Județean a semnat contractele de execuție

A fost semnat contractul pentru reabilitarea DJ 201. FOTO ILnews

Drumul Județean 201 traversează aproape întreg județul Ialomița de la vest la est. Este cel mai lung din județ și  totodată unul dintre cele mai parcurse de șoferii care fie sunt din zonă, fie îl tranzitează. Uzura timpului, traficul intens, dar și lipsa unor lucrări de refacere au făcut ca în prezent pe anumite tronsoane acest drum să arate ca după război: gropi, asfalt uzat, pericole la fiecare metru.

Lucrurile se vor schimba însă odată ce Consiliul Județean Ialomița a semnat contractele de execuție pentru două tronsoane ale acestui drum. Este vorba despre cele mai afectate: primul este cel care traversează localitățile Coșereni – Axintele – Orezu și are un buget estimat de aproximativ 67,5 milioane de lei, iar cel de-al doilea este cel din zona localităților Buești – Ivănești – Ion Ghica – Ciulnița – Cosâmbești – Mărculești și investiția va costa peste 30 de milioane de lei. Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a afirmat că își cere scuze față de cetățenii din localitățile aflate pe tronsonul acestui drum.

“Ne cerem scuze față de cetățenii din localitățile Albești, Buești, Cosâmbești, Ciulnița că au fost nevoiți în toată această perioadă să circule pe drumul ăsta în situația în care arată. Îmi asum toate înjurăturile și trebuie să le asumăm cu toții, și toate criticile care ni s-au adus până acum”, a declarat Marian Pavel.

El a menționat că proiectul este finanțat din Planul Național de Dezvoltare Locală.

Vreau să le mulțumesc primarilor pentru că au înțeles că toate lucrurile astea durează, există o procedură, avem o finanțare din Planul Național de Dezvoltare Locală, prin PNDL, o finanțare benefică pentru județ. Am spus-o, o repet, degrevează bugetul Consiliului Județean de o investiție extraordinar de mare”, a explicat președintele Consiliului Județean Ialomița.

El a mai afirmat că va verifica stadiul lucrărilor alături de primarii din zonă.

O să vin de fiecare dată alături de dirigintele de șantier, alături de primarii din zonă, să verific lucrările. Dar eu sunt convins că cei care vor verifica zi de zi vor fi primarii. Vreau să stați tot timpul lângă constructor, să verificați lucrările, să țineți legătura cu personalul tehnic din Consiliul Județean ca lucrurile să iasă așa cum trebuie ca la sfârșit să ne bucurăm și să nu dăm niciunul cu subsemnatul, nici într-o parte, nici într-alta”, a mai declarat Marian Pavel.

Administratorul public al județului Ialomița, Alexandru Potor, a declarat că aceste companii care au câștigat proiectul sunt pregătite să implementeze proiectul.

Important este ca astăzi suntem în măsura de a pregăti ordinul de începere a lucrărilor. Vremea ține cu noi, sunt absolut convins că companiile care sunt implicate și pe acest tronson, dar și pe celelălt pe care a fost semnat deja contractul la Bărcănești sunt pregătite, au capacitatea financiară, și tehnică să implementeze proiectul. La nivelul Consiliului Județean și noi suntem pregătiți să urmărim calitatea cu care se desfășoară aceste intervenții și vom fi foarte atenți chiar dacă vorbim de întreprinderea Consiliului Județean, societatea Drumuri și Poduri SA, unul dintre câștigători”, a spus Alexandru Potor.

El a menționat că dacă vor fi probleme, va exista tot sprijinul din partea Consiliului Județean Ialomița.

Ne vom da tot concursul ca pe parcursul perioadei de implementare, dacă vor fi probleme, sper să nu fie să aibă tot sprijinul Consiliului Județean. Așteptăm cu mare interes ca resursele financiare care provin din PNDL să fie gestionate și să curgă cu viteză către noi pentru că în momentul în care avem bani și se fac decontări din timp este clar că lucrurile vor merge repede și la nivelul implementării lucrării respective”, a mai spus Alexandru Potor.

La rândul său, primarul comunei Buești, Nicolae Mihăilă, a precizat că 6-7 kilometri din acest drum sunt un adevărat dezastru pentru șoferi.

Sunt 6-7 kilometri până la Ivănești, care e dezastru, probabil o să treceți spre Slobozia și o să vedeți. Mulțumim domnului președinte, mulțumim că iată într-un timp foarte scurt s-a ținut de promisiunile pe care le-a spus ba în campanie, ba tuturor oamenilor și în județ. La tot mai multe realizări domnule președinte”, a mai afirmat Nicolae Mihăilă.

Odată cu startul lucrărilor autoritățile au anunțat că vor exista restricții de circulație în zona acestora, dar traficul nu va fi închis în totalitate. Lucrările de reabilitare sunt programate să se întindă pe durata a 12 luni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*