FOTO VIDEO Consiliul Județean Ialomița va moderniza și asfalta 90 la sută din drumurile județene. 12 proiecte majore de infrastructură se află în derulare

Conferință de presă a Consiliului Județean Ialomița. FOTO Paul Alexe

Conducerea Consiliului Județean Ialomița a prezentat, într-o conferință de presă desfășurată marți, la Sala “Europa”, stadiul implementării proiectelor derulate de instituție și finanțate din fonduri europene și naționale (PNDL – Etapa II).

Câteva dintre cele 12 proiecte majore aflate în derulare au în vedere reabilitarea și modernizarea drumurilor județene, iar dorința președintelui CJ Ialomița, Marian Pavel, este ca la finalul actualului mandat din totalul drumurilor pietruite și de pământ existente în județ, 90 la sută să fie modernizate și asfaltate.

M-am uitat pe un inventar al stării drumurilor din județul Ialomița și, în momentul de față sunt undeva la 22 de kilometri de drumuri pietruite și cam 56 de kilometri de drumuri de pământ. Ceea ce ne dorim, în acest rest de mandat, până în octombrie 2024, este ca din aceste drumuri să modernizăm și asfaltăm 90 la sută. Colaboratorii mei îmi spun că se poate realiza și sută la sută, dar nu vreau să mă arunc astfel de declarații, lăsăm și pentru parlamentari, a declarat președintele CJ Ialomița.

Două dintre proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar alte trei proiecte beneficiază de finanțare din Programul Național de Dezvoltare Locală Etapa II 2017-2020.

În momentul de față efectuăm lucrări de turnare covor asfalt, iar până acum, într-o lună și jumătate, din cei 31,5 kilometri care au fost identificați de departamentul nostru ca având probleme, s-au realizat 25 de kilometri de covor asfalt. Pe de altă parte, lucrările pe care le avem în momentul de față sunt de modernizare, pe toate drumurile județene, a punctat Marian Pavel.

În afara proiectelor de modernizare a infrastructurii rutiere, Consiliul Județean Ialomița are în derulare proiecte de reabilitare a unor obiective cu valoare cultural-istorică, dar și importante proiecte de modernizare și reabilitare a unor obiective în sistemul medical județean. Toate acestea au fost prezentare de către administratorul public al județului Ialomița, Alexandru Potor, care a trecut în revistă stadiul lucrărilor.

O perioadă intensă se anunță pentru sistemul de sănătate, nu mai puțin de patru dintre proiecte fiind dedicate unor obiective din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Este vorba despre Modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe, Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatorului din cadrul SJU Slobozia (ambele finanțate prin POR), Construirea blocului operator din cadrul SJU Slobozia și Modernizarea și dotarea incintei clădirii SJU Slobozia” (PNDL II).

Consider că cea mai mare provocare va fi în momentul în care vor începe efectiv lucrările și personalul medical și pacienții care se prezintă la UPU vor trebui să găsească un cadru optim în care să-și desfășoare activitatea corespunzător, un cadru, evident, creat de noi, a explicat vicepreședintele CJ Ialomița, Cătălin Grigore, care a făcut un apel la înțelegerea ialomițenilor pentru disconfortul ce se presupune că va fi creat.

În ceea ce privește proiectele dedicate unor obiective cultural-istorice, acestea au în vedere reabilitarea monumentului istoric și de arhitectură Conacul Bolomey, reabilitarea și punerea în valoare a Monumentului istoric Orașul de Floci, respectiv restaurarea și conservarea Bisericii de lemn “Sf.Nicolae”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*