FOTO Pompierii ialomițeni au acționat toată noapte pentru a scoate apa din casele locuitorilor din Slobozia

Pompierii au acționat toată noaptea pentru a scoate apa din casele locuitorilor din Slobozia: ISU Ialomița
Pompierii au acționat toată noaptea pentru a scoate apa din casele locuitorilor din Slobozia: ISU Ialomița

Pompierii militari ai ISU Ialomița au acționat pe tot parcursul nopții pentru evacuarea apei din case și gospodării în municipiul Slobozia, în urma ploilor abundente ce au căzut sâmbătă asupra orașului.

„Prin dispeceratul 112 au fost primite peste 45 de solicitări de la cetățeni care semnalau efecte ale precipitațiilor abundente în gospodăriile proprii”, au transmis pompierii ialomițeni.

În sprijinul populației au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, care au intervenit cu șapte motopompe, o cisternă, două autospeciale de primă intervenție și comandă și cinci autospeciale de stingere.

„S-a acționat pentru evacuarea apei acumulate din ploi din 31 de locuințe și 12 curți. S-a intervenit pentru degajarea a trei copaci căzuți în municipiul Slobozia și în orașul Amara pentru degajarea a șapte stâlpi de comunicație care blocau circulația. În urma acestor situații de urgență nu s-au înregistrat victime”, au precizat sursele citate.

Intervenția este în desfășurare și la această oră. Pompierii rămân mobilizați până la normalizarea situației și înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice. Totodată, sunt menținute în stare de operativitate toate categoriile de mijloace și echipamente pentru asigurarea în cel mai scurt timp a acțiunilor de răspuns.

Codul Galben a fost prelungit pentru județul Ialomița în intervalul 13 iunie, ora 11.00 – 16 iunie, ora 10.00. Acesta prevede descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii, iar cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*