FOTO Două incendii au izbucnit în Ialomița din cauza coșurilor de fum neizolate sau necurățate

Incendiul izbucnit de la coșul de fum s-a extins la acoperiș. FOTO ISU Ialomița

Două incendii au izbucnit în seara de 2 aprilie din cauza coșurilor de fum neizolate sau necurățate corespunzător. Pompierii ialomițeni au intervenit la timp și au reușit limitarea pagubelor și extinderea flăcărilor la alte imobile.

În seara de 2 aprilie, în jurul orei 21:35, pompierii ialomițeni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Glodeanu Sărat, județul Buzău, zonă aflată în raionul de intervenție al inspectoratului.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autosanitară SMURD. La locul intervenției au venit în sprijin un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzău și 2 pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU al localității Glodeanu Sărat.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la coșul de fum al centralei termice pe lemne, amplasată în anexă. Incendiul a fost localizat și lichidat după aproximativ patru ore de la anunțare. A ars gudronul depus pe pereții coșului de evacuare a fumului, care a generat aprinderea acoperișului anexei și al locuinței. A ars acoperișul anexei și al locuinței, anexa fiind lipită de locuință, pe o suprafață de aproximativ 250 mp, bunuri electrocasnice, un aparat de sudură, un generator de curent electric și aproximativ 10 tone de material lemnos. Nu au existat victime. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la coșul de fum necurățat corespunzător.

O oră mai târziu, pompierii ialomițeni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu la o casă din localitatea Ion Roată, satul Broșteni. Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la acoperișul casei. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, acesta fiind lichidat după aproximativ două ore de la anunțare. A ars acoperișul casei învelit cu țiglă și plăci de azbociment, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, mobilier și mai multe bunuri electrocasnice.

Nu au existat victime și incendiul nu s-a extins la casele vecine. La intervenție a participat și SVSU din localitatea Ion Roată, cu o autospecială de stingere. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un coș de fum defect, deteriorat sau neprotejat față de materiale combustibile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*