FOTO Cinci localități din Ialomița au semnat proiecte de finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Valoarea totală a proiectelor depășește suma de două milioane de lei

Semnare proiecte finanțate din Programul Județean de Dezvoltare Locală 2021 cu localitățile Balaciu, Grivița, Valea Ciorii, Bărcănești și Ograda. FOTO Facebook CJ Ialomița

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a semnat luni, 9 august, în foaierul Sălii Europa, cinci proiecte finanțate din Programul Județean de Dezvoltare Locală 2021. Valoarea totală a proiectelor semnate de reprezentanții localităților Balaciu, Grivița, Valea Ciorii, Bărcănești și Ograda, depășește valoare de două milioane de lei.

Astfel, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Ialomița, în comuna Balaciu a fost semnat proiectul privind eficientizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu aparate de iluminat Led eficiente energetic. Valoarea totală a proiectului este de 340.000 de lei, din care contribuția Primăriei Balaciu este de 40.000 de lei, iar contribuția Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ialomița se ridică la 300.000 de lei. Durata de implementare a proiectului a fost stabilită la opt luni.

În comuna Grivița, primăria va primi 300.000 de lei de la ADI Ialomița pentru amenajarea unui teren de sport sintetic, multifuncțional. Valoarea totală a proiectului este de 671.087,96 de lei, din care, iar durata de implementare este de 12 luni.

Proiectul semnat cu UAT Valea Ciorii se referă la implementarea unui sistem de supraveghere video în comună și se ridică la valoarea totală de 344.636,02 lei. Di această sumă, Primăria Valea Ciorii va plăti 53.421,38 lei, iar contribuția ADI Ialomița va fi de 291.214,64 lei. Conform reprezentanților UAT Valea Ciorii, durata proiectului a fost stabilită pentru o perioadă de nouă luni.

Tot un sistem de supraveghere video stradală va fi implementat și în comuna Ograda, în acest caz valoarea totală a proiectului fiind de 331.329,48 lei. Contribuția proprie a UAT Ograda se ridică la 51.857,17 lei, restul banilor – 279.472,31 lei, provenind de la ADI Ialomița. Și în acest caz, durata de implementare a proiectului a fost stabilită pentru nouă luni.

Cel de-al cincilea proiect semnat de președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a fost „Achiziție utilaj și echipamente pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Bărcănești, județul Ialomița”, proiect cu durată de implementare de 12 luni. Valoarea totală a acestuia este de 444.774,40 lei, din care contribuția proprie UAT Bărcănești se ridică la 144.774,40 lei, în timp de ce contribuția ADI Ialomița este de 300.000 de lei.

„La momentul actual, evaluarea cererilor de finanțare a ajuns la cererea nr. 47. Menționăm că, sesiunea de depunere proiecte se va încheia marți, 10 august”, au precizat sursele citate.

Până în prezent, la nivelul județului Ialomița au fost depuse 61 de proiecte. În urma evaluării etapizate, 39 de proiecte au fost declarate eligibile și ulterior semnate, acestea însumând o valoare de 16.762.583 de lei, din care 11.557.067 de lei reprezintă contribuția Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*