Fonduri europene: peste 2,1 milioane de lei, investiți pentru reabilitarea termică a Liceului Teoretic din Fetești

La Liceul Teoretic “Carol I” din Fetești este reabilitat termic. FOTO Primăria Fetești

La Liceul Teoretic “Carol I” din Fetești se derulează lucrările susținute cu fonduri europene obținute de Primărie în luna august 2018, când a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul privind creșterea eficienței energetice a unității de învățământ.

Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde prin înlocuirea cazanului din centrala termică proprie, a caloriferelor și a instalației de distribuție a agentului termic; lucrări de izolare termică a fațadelor clădirii și înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă dotată cu dispozitive pentru ventilarea spațiilor interioare, precum și lucrări de instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice sau termice pentru consum propriu, fiind vorba despre un sistem de producere a energiei cu centrală pe biomasă sub formă de peleți.

De asemenea, proiectul mai prevede și înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață precum și o serie de lucrări conexe printre care se numără și realizarea unui grup sanitar destinat persoanelor cu dizabilități.

Lucrările au început pe 2 aprilie 2020 și se vor încheia în vara anului următor.

Investiția este de peste 2,3 milioane de lei din care 2.137.395.13 lei reprezintă fonduri nerambursabile obținute de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și de la Bugetul de Stat, diferența fiind suportată din bugetul local.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*