Dosare penale pentru mai mulți ialomițeni prinși la volan sub influența alcoolului

Șoferi depistați la volan sub influența alcoolului. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni au întocmit în ultimele zile mai multe dosare penale pe numele unor ialomițeni ce au fost prinși la volanul unor autoturisme deși se aflau în stare de ebrietate.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, în cursul zilei de duminică, 27 decembrie, polițiștii din cadrul Secției 3 Rurală Stelnica, în timp ce efectuau un filtru rutier pe DN 3B, au observat un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 ani, care la vederea echipajului de poliție a întors încercând să se sustragă controlului. Acesta s-a deplasat pe străzile localității Vlădeni, și ajungând pe izlazul comunal s-a oprit într-un mal de pământ.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Drager, acesta indicând o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Fetești, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 07.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN2, în afara municipiului Urziceni, s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale.

Din verificările efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat în vârstă de 30 ani, conducea un autoturism din direcția Buzău către București, ar fi pierdut controlul asupra volanului și s-a răsturnat în șanțul din stânga direcției sale de mers.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest tip Drager, ce a indicat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la camera de gardă a Spitalului Municipal Urziceni, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge.

În noaptea de 26/27 decembrie, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au oprit pe raza localității Poiana un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Ciulnița. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul Drager, rezultând valoarea de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Slobozia, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

La data de 26 decembrie, în jurul orei 17.40, polițiștii din cadrul Secției Nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, au oprit pentru control, pe raza comunei Bărcănești, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani. Acesta a fost testat alcoolscopic cu aparatul Drager, care a indicat o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul din Urziceni, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*