Dosare penale întocmite de polițiștii ialomițeni pentru infracțiuni rutiere

Polițiștii ialomițeni de la Rutieră au întocmit în ultimele zile mai multe dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, la data de 15 noiembrie, în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce efectuau activități de control al traficului rutier pe DN2 A – E 60, au depistat un autoturism al cărui șofer circula cu viteza de 108 km/h, în interiorul localității Perieți.

În urma verificărilor efectuate a reieșit că la volan se afla un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Slobozia, care figurează cu dreptul de a conduce suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat”.

De asemenea, noaptea trecută, în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Slobozia au depistat în flagrant, pe raza municipiului Slobozia, o tânără în vârstă de 19 ani, din județul Călărași, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe locul din dreapta a fost identificat și un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Cernavodă, proprietarul mașinii, care i-ar fi încredințat autoturismul personal prietenei sale, deși aceasta nu avea drept de conducere.

În cauză s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumuirile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi „încredințarea a unei persoane a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*