Dosar penal pentru un bărbat de 52 de ani din Bordușani. El a fost prins cu 65 de kilograme de pește, captura fiind realizată în perioada de prohibiție

Pește prins în perioada de prohibiție. FOTO IPJ Ialomița

Un bărbat de 52 de ani a fost depistat în flagrant de polițiștii ialomițeni, după ce ar fi pescuit peste 65 de kilograme de pește din speciile somn, crap, șalău, plătică și știucă, în perioadă de prohibiție.

Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița a anunțat că la data de 24 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Stelnica, în timp ce efectuau o acțiune pe raza de competență în vederea prevenirii și combaterii braconajului piscicol, au depistat malul stâng al Brațului Borcea, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Bordușani, în timp ce descărca pește dintr-o barcă.

În urma controlului efectuat au rezultat aproximativ 65 de kilograme de pește din speciile somn, crap, șalău, plătică și știucă, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente legale.

Conform legislației în domeniu privind stabilirea perioadelor de prohibiție și a zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii, până la data de 15 martie este interzis pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial de pești din specia știucă.

Întreaga cantitate de pește a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit, ori produselor din pește și pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*