Dosar penal pe numele unui ialomițean, prins la volan fără permis și sub influența alcoolului

Șoferul a fost testaț cu etilotestul. FOTO cu rol ilustrativ.

Un bărbat din comuna Bărbulești s-a ales cu un dosar de cercetare penală după ce a fost depistat la volan de polițiștii ialomițeni fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

Potrivit IPJ Ialomița, la data de 20 decembrie, în jurul orei 18.00, polițiștii din Urziceni au oprit în trafic, pentru control, un autoturism ce avea o deplasare sinuoasă. La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Bărbulești, care a declarat polițiștilor că nu are asupra sa documentele personale și ale autovehiculului.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, a reieșit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Drager care a indicat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul din Urziceni, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana cu alcoolemie peste limita legală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*