Direcția Județeană de Statistică Ialomița anunță pregătirea Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021

Peste 35.000 de chestionare au fost completate în județul Ialomița în primele patru săptămâni ale perioadei de autorecenzare

Recensământul se realizează de către Institutul Național de Statistică și Ministerul Afacerilor Interne împreună cu structurile din subordinea acestora, cu suport tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Ce este recensământul populației și locuințelor runda 2021?

  • cercetare statistică de mare anvergură, care are ca obiectiv prioritar producerea de statistici oficiale naționale şi europene, sub forma unor indicatori statistici, în condiții de calitate, privind numărul şi distribuția teritorială a populației rezidente, a structurii demografice şi socioeconomice, date referitoare la gospodăriile populației, precum şi la fondul locativ, condițiile de locuit ale populației şi clădirile în care se situează locuințele.
  • primul recensământ al populației și locuințelor care se va realiza 100% informatizat prin:

Autorecenzare:

  1. De pe echipamentul propriu al persoanei care se auto-recenzează sau al gospodăriei din care aceasta face parte ( smartphone, tableta, laptop, sau PC).

AVANTAJE ale autorecenzării: evitarea contactului cu alte persoane, gestionarea timpului liber conform preferințelor, asigurarea calității răspunsurilor furnizate direct de către persoana care se autorecenzează.

  1. De pe echipamente informatice portabile (tablete) puse la dispoziție de către Unitatea Județeană pentru Implementarea Recensământului Ialomița prin intermediul primăriilor şi instalate în spații special amenajate ( autorecenzare asistată).

Recenzare prin interviu față în față de către recenzori, cu înregistrarea datelor pe un echipament informatic portabil (tabletă).

Calendarul Recensământului

În prezent, în fiecare unitate administrativ-teritorială din județul Ialomița, are loc verificarea în teren a informațiilor din baza de date de clădiri de locuit și locuințe pentru RPL2021, cu scopul de a asigura o sectorizare completă și corectă.

  • 1 februarie – 13 martie 2022 – Preluarea datelor din surse administrative și popularea bazei de date RPL2021;
  • 14 martie – 15 mai 2022 – Autorecenzarea;
  • 16 mai – 17 iulie 2022 – Colectarea datelor pe tableta de către recenzori, prin interviuri față în față.

Datele cu caracter personal imediat ce vor intra în sistem, vor fi supuse unui proces de codificare (criptare) și anonimizare în vederea eliminării ireversibile a posibilității de identificare a repodenților.

În conformitate cu legislația națională și europeană în vigoare, vă asigurăm că informațiile care vor fi furnizate de repondenți vor avea caracter strict confidențial și se vor folosi numai în scopuri statistice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*