Deși Bărbuleștiul are mai multe cazuri confirmate de COVID-19 decât Țăndăreiul, autoritățile refuză să instituie carantina

Polițiștii au verificat autoturismele la ieșirea din localitate. FOTO IPJ Ialomița

Primarul din Urziceni insistă la autoritățile centrale pentru a lua măsura carantinării comunei Bărbulești și a trimis iar solicitări în acest sens către Prefectura Ialomița și Guvern. Precedenta solicitare de instituire a comunei învecinate nu a fost aprobată, fiind instituit doar un control suplimentar la intrarea și ieșirea spre Urziceni.

Constantin Sava a reluat activitatea de a solicita în scris prin adrese trimise la MAI și Prefectura Ialomița, instituirea carantinei în Bărbulești unde, spune acesta, locuitorii de etnie romă din Bărbulești refuză să respecte reguli elementare privind situația impusă de COVID-19. În prezent, în Urziceni sunt 54 de cazuri confirmate cu COVID-19, în Bărbulești 71 de cazuri, iar în Țăndărei, unde există impusă carantina, doar 66 de cazuri!

„Se înregistrează o creștere a numărului de infectări pe care noi am prevăzut-o, neluându-se nicio măsură suplimentară pe care noi am considerat-o necesară și vă atragem din nou atenția că măsurile luate sunt justificate de faptul că Municipiul Urziceni este frecvent tranzitat de persoane din comuna Bărbulești  în număr foarte mare, care sunt reîntoarse din zonele afectate de COVID-19 și după cum bine știți, nu respectă niciun fel de reguli de conviețuire civilizată“ se arată în adresa primarului Constantin Sava.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Președintele Consiliului Județean Ialomița acuză că proasta gestionare a crizei de către DSP Ialomița și Prefectură poate afecta și mai tare sănătatea ialomițenilor – Ialomița NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*