Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a decis să nu instituie carantina în Bărbulești, așa cum a cerut primarul din Urziceni

Polițiștii ialomițeni au verificat în trafic respectarea ordonanțelor militare. FOTO IPJ Ialomița

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședința de lucru în data 27 aprilie pentru a dezbate mai multe situații înregistrate în ultimele zile. Pentru comuna Bărbulești nu s-a aprobat carantina, dar localnicii nu au voie să circule mai mulți de doi într-o mașină dacă nu sunt din aceiași familie. De asemenea, spitalul din Urziceni devine spital suport COVID-19.

În cadrul ședinței au fost prezentate, analizate și aprobate subiecte importante în contextul pandemiei Covid-19. Astfel, membrii comitetului au discutat și au decis despre:

  1. Analiza acțiunilor privind prevenirea, răspândirea virusului Covid-19 și rezultatele acestor acțiuni.
  2. Propunerea Direcției de Sănătate Publică Ialomița de desemnare a Spitalului Municipal Urziceni, spital suport COVID pentru forme ușoare și asimptomatice.
    Propunerea a fost aprobată cu unanimitate de voturi și urmează a fi înaintată Ministerului Sănătății, în vederea luării deciziei finale.
  3. Prezentarea propunerii domnului primar al Municipiului Urziceni cu privire la carantinarea localității Bărbulești.
    Direcția de Sănătate Publică Ialomița a prezentat ancheta epidemiologică efectuată în localitatea menționată.
    În urma efectuării anchetei epidemiologice a rezultat faptul că, la momentul actual, nu se impune carantinarea localității. Recomandarea Direcției de Sănătate Publică a fost aceea de a se limita circulația persoanelor din localitatea respectivă la maximum două persoane într-o mașină, dacă nu sunt din aceeași familie și verificarea plecării din localitate pentru scopul declarat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Deși Bărbuleștiul are mai multe cazuri confirmate de COVID-19 decât Țăndăreiul, autoritățile refuză să instituie carantina – Ialomița NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*