Carantina de noapte introdusă în Fetești, după ce incidența a trecut de 6 la 1.000 de locuitori

Localitatea Fetești. FOTO Primăria Fetești

Carantina de noapte a fost instituită la Fetești, după ce incidenta a trecut de 6 la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Măsura nu se aplică persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală.

Astfel, între orele 20.00 – 5.00 intră în vigoare carantina de noapte, cu următoarele excepții

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință locul de desfășurare activității și înapoi
  2. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente
  3. c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea respectiv însoțirea copiilor, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie

Sunt exceptate de la această măsură persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS CoV-2 după ce au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS- CoV-2 și care fac dovada situațiilor prevăzute prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19.

De asemenea, este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice, piețe, târguri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie și pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consul al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00 – 24.00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate precum și pentru cele care au trecut prin boală.

Activitatea în cluburi, baruri și discoteci este interzisă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*