Atenție șoferi, risc de formare polei pe carosabil în județul Ialomița

Risc de formare polei pe carosabil în județul Ialomița. FOTO IPJ Ialomița

În cea mai mare parte a județului Ialomița sunt căderi de ploaie care depune polei, au anunţat, marți dimineață, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița.

Astfel, conform ultimei informări a Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 08 decembrie, ora 10.00 – 09 decembrie, ora 10.00, vremea pe teritoriul județului va fi caracterizată de ploi ce favorizează depunerea de  polei, ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

Drept urmare, conducătorii auto sunt sfătuiți să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să reducă semnificativ viteza, să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculele din față pentru a opri în condiții de siguranță, să nu frâneze sau să vireze brusc și să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Alte precauții recomandate:

  • circulați cu prudență sporită, pentru a putea evita obstacolele;
  • utilizați în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea și a fi observați în trafic;
  • în condițiile unui carosabil alunecos, evitați pe cât posibil manevra depășirii – dacă manevra este necesară, realizați-o numai după o asigurare temeinică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*