Aproape 70 la sută dintre elevii ialomițeni au promovat Evaluarea Națională, după soluționarea contestațiilor

Candidații ialomițeni la concursul național de titularizare și-au aflat, astăzi, rezultatele

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a, obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea 2 – 27 iunie.

Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, 1.410 candidați din unitățile de învățământ din județul Ialomița au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), ceea ce înseamnă 69,77 la sută. De asemenea, a crescut, față de rezultatele inițiale, numărul candidaților cu media generală de 10: de la 5 la 6 (Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Slobozia – 2 elevi, Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia – 2 elevi, Școala Gimnazială Nr. 3 Slobozia – 1 elev, Școala Gimnazială ”I.H. Rădulescu” Urziceni – 1 elev).

La proba de Limba și literatura română, 1647 de candidați (81,17 la sută) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 56 de candidați au obținut nota 10. La Matematică, 1284 de candidați (63.34 la sută) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci), iar dintre aceștia, 22 de candidați au obținut nota 10.

Au fost depuse 15.275 de contestații, mai puține decât în ultimii doi ani: în 2019, au fost depuse 21.509 contestații, iar în anul 2018 – 23.761 de contestații.

Rata de participare a fost de 94.88 la sută: 2021 de candidați prezenți, dintr-un total de 2130 de elevi înscriși. Niciun elev nu a fost eliminat din cauza tentativei de fraudă.

Examenul de evaluare națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80 la sută) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20 la sută).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*